in

Zwem wanneer je maar kunt

Swim Whenever You Can
Photo de Juan Salamanca provenant de Pexels

Zwem wanneer je maar kunt


Zwemmen biedt tegelijkertijd cardio-, stretch- en coördinatietraining, waardoor het de meest effectieve aanvulling op gewichtheffen is.

Een groot struikelblok is het verrassende aantal mensen dat niet kan zwemmen. Niet alleen dat, maar ze hebben geen interesse om te leren.

Het is alsof mensen denken dat er een geschikte tijd is om iemand te leren (d.w.z. de kindertijd), en als je dat venster hebt gemist, zou je je geen zorgen moeten maken.

Hoewel het zeker waar is dat hoe jonger je bent, hoe gemakkelijker het is om te leren, is er zeker niets dat een volwassene ervan weerhoudt om deze ongelooflijke fitnesstool te leren.

Een ander groot probleem bij zwemmen is de toegankelijkheid. Op de meeste plaatsen kun je, in tegenstelling tot hardlopen, niet gratis zwemmen. En als je kunt, kun je het zeker niet het hele jaar door doen.

Dus voor een consistente training moet je ofwel lid zijn van een sportschool met een zwembad of lid worden van een extra club, zoals YMCA / YWCA. Niet iedereen kan dat betalen. Maar zelfs als u dat niet kunt, moet u proberen om minstens één keer per maand als bezoeker te gaan. In uw plaatselijke gemeenschapscentrum kost het meestal maar een paar dollar.

De reden dat ik zo sterk ben in mijn mening over zwemmen, is dat het het soort activiteit is dat ervoor zorgt dat je niet in een sleur terechtkomt. Het verandert alles wat je weet over sporten net genoeg om het fris en nieuw te laten lijken, zoals iemand ondersteboven aankijken terwijl ze praten, waardoor ze onbekend en vreemd overkomen.

De vermindering van de zwaartekracht, de combinatie van kracht en coördinatie, en het strekken en verlengen van spieren zijn allemaal enorme voordelen.

Bovendien is het een van de weinige activiteiten die u kunt doen als u te oud bent om veel anders te doen