in

Waterveiligheid is een plons

Water Safety is a Splash
Photo de Dana Tentis provenant de Pexels

Waterveiligheid is een plons


Zwemmen is een geweldige manier om aan de zomerse hitte te ontsnappen. Lokale zwembaden en stranden zijn gevuld met mensen die plezier hebben. Waterveiligheid is de eerste regel van zwemmen en mag nooit worden genegeerd, zowel in een privézwembad als op het strand. Hier zijn enkele eenvoudige richtlijnen om waterveilig te zijn.

• Leren om te zwemmen. Dit lijkt voor de hand liggend, maar veel mensen genieten van waterrecreatie zonder dit vermogen. Het is nooit te laat om te leren zwemmen. YMCA’s of andere gemeenschapsfaciliteiten bieden lessen voor volwassenen.

• Leer reanimatie. Neem contact op met uw plaatselijke Amerikaanse Rode Kruis of YMCA als u niet goed bent opgeleid in reanimatie. Ze kunnen een lesrooster aanbieden of een lijst geven met gemeenschapsvoorzieningen, zoals een ziekenhuis of brandweer die mogelijk lessen aanbiedt.

• Houd kinderen nauwlettend in de gaten. Kinderen kunnen bij ons wegkomen als we zelfs maar even ons hoofd draaien. Laat ze nooit uit het oog. Instrueer oudere kinderen en tieners om mee te doen. Zelfs de meest ervaren zwemmers worden moe of hebben last van spierkrampen. Het is altijd belangrijk dat er iemand aanwezig is om te helpen.

• Duik nooit in het onbekende of waar duiken verboden is. Als u een bord met “Niet duiken” ziet staan, betekent dit dat het water niet veilig is om met het hoofd naar binnen te gaan. Duikblessures worden door meer tieners opgelopen dan welke andere leeftijdsgroep dan ook, maar het kan iedereen overkomen. Ruggenmergletsel en overlijden zijn het gevolg van duiken in te ondiep of onveilig water.

• Ken uw grenzen. Als je nog geen ervaren zwemmer bent, probeer er dan niet een bij te houden. Ze kunnen je uitdagen of je ego testen, maar het is aantrekkelijker om veilig en levend te zijn. Als je een ervaren zwemmer bent, houd de minder ervaren zwemmers dan in de gaten. Ze zullen sneller moe worden en zullen vaker pauzes moeten nemen.

• Bekijk de elementen. De zon weerkaatst uv-straling, maar het water houdt uw huid koel. Ga er nooit vanuit dat u zich niet verbrandt. U zult last krijgen van zonnebrand nadat u het water heeft verlaten. Breng regelmatig zonnebrandcrème aan. Houd ook rekening met veranderende luchten. Als er een storm komt, kan dit bliksem veroorzaken.

• Luister naar je lichaam. Neem indien nodig pauzes. Drink veel vloeistoffen om oververhitting en uitdroging te voorkomen. Let op rillingen en spierkrampen. Onderkoeling kan het instellen als u te lang in water blijft dat lager is dan 70 graden Fahrenheit. Water zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur sneller daalt dan op het droge. Ga uit het water als uw lichaam u vertelt dat er iets niet klopt.

• Vermijd alcohol. Het vermengt zich gewoon niet met water. Een verminderd beoordelingsvermogen wordt versterkt in water.

• Veel plezier! Ga spetteren en zwemmen. Onthoud gewoon dat veiligheid voor alles ervoor zorgt dat iedereen plezier heeft!