in

Uw lippenstift kiezen en gebruiken

Uw lippenstift kiezen en gebruiken

Lippenstift, in verschillende vormen, bestaat al ongeveer 5000 jaar, omdat het de gemakkelijkste manier is om direct een vleugje kleur toe te voegen en focus te geven aan je gezicht. Het grootste probleem is echter dat er geen perfecte kleur is die bij iedereen past. Er zijn geen perfecte tinten, merken of formules, maar deze richtlijnen kunnen elke vrouw helpen haar humeur of persoonlijkheid uit te drukken wanneer ze de lippenstift kiest die bij haar past.

Doorschijnende lipsticks zijn universeler dan ondoorzichtige lipsticks en zijn flatterend omdat ze ervoor zorgen dat je eigen lipkleur eronder te zien is. Ze gaan niet zo lang mee als sommige andere formules, hoewel ze erg hydraterend en gemakkelijk te dragen zijn. Een gelukkig medium is te vinden in de crèmekleurige lipsticks, maar omdat deze dekkend zijn, zul je merken dat je meer onderscheidend moet zijn bij het kiezen van je kleuren.

Glinsterende lipsticks: gaan langer mee dan pure formuleringen en kunnen de drager van elke leeftijd flatteren, in tegenstelling tot de glanzende oogschaduw of blushers. Vanwege de lichtreflecterende eigenschappen zien de lippen er voller uit, maar wees gewaarschuwd dat glinsterende formuleringen er afschuwelijk uitzien op droge of gesprongen lippen.

Matte lipsticks: zijn de formules die langer meegaan dan alle andere en een goede selectie om gewaagde uitspraken mee te doen. Het grootste probleem met dit type lippenstift is dat ze de lippen vrij snel uitdrogen en dus niet echt gedragen mogen worden als je al droge of gesprongen lippen hebt.

Lipkleuren zijn te vinden in veel stijlen van de applicator, maar verreweg de meest populaire zijn degenen die in een stick in kogelvormige houders worden geleverd. Omdat de lippen vrij gevoelig zijn voor de zon, zijn de lipstickformuleringen met ingebouwde zonnefilters erg handig. Lipgloss kan worden gebruikt om uw lippen een aantrekkelijke glans te geven als u het alleen gebruikt, of om het licht op te vangen als u het over uw normale lippenstift aanbrengt.

Als u een omtrek van uw lippen wilt markeren voordat u lippenstift aanbrengt, is een lipliner de beste methode (dit helpt ook om ‘bloeden’ te stoppen) en is deze speciaal voor dit doel ontworpen. Voor een donkerder mat effect breng je een lipliner aan over je hele lipgebied. Een waarschuwing als u besluit om deze methode te gebruiken, is dat u mogelijk een lipzalf over de bovenkant moet aanbrengen om uitdroging van uw lippen te voorkomen.

Een kleur kiezen:

Er zijn veel tradities die helpen bij het selecteren van lippenstiftkleuren. Sommige hiervan zeggen dat je rijke, diepe kleuren moet kiezen, zoals bordeauxrood of pruimrood in de winter en lichtere, meer pasteltinten zoals roze of lavendel in de lente. De zomermaanden luiden de behoefte aan pure of glanzende formuleringen in en de herfst is de tijd voor op bruin gebaseerde aardetinten. Al deze genoemde lipsticks worden gebruikt als een uitdrukking van jezelf, dus je hoeft geen traditie te volgen als je dat niet wilt – ga je gang en experimenteer.

Kleurrichtlijnen:

Mensen met een lichte huidskleur zullen merken dat een kleine hoeveelheid kleur een lange weg zal gaan. Over de top zien felle kleuren er een puinhoop uit, dus blijf bij naakten, beige tinten, licht koraal of licht roze. Pure formules blijken hier het meest flatterend te zijn.

Teint met medium kleuren zijn het meest geschikt voor op bruin gebaseerde mauve of pure bessensoorten gekleurde lippenstiften in een crèmeformule.

Rood, vooral degenen met een gouden ondertoon in plaats van blauw, zijn de beste en meest geschikte kleuren lippenstift voor mensen met een witachtige teint. Roze glinsters kunnen er ook goed uitzien met beide kleurenschema’s die goed werken in bijna elke formule.

De beste kleuren om voor je lippenstift te gebruiken als je teint donkerder is, zijn rijke en diepe tinten zoals bordeauxrood, chocolade of pruim, die er in elke formule geweldig uitzien.

Lipstick-toepassing:

Als u een vochtinbrengende crème over uw lippen gebruikt voordat u de lippenstift aanbrengt, zorgt u er meestal voor dat het beste eindresultaat wordt bereikt. Het lipoppervlak moet dan worden geprimed met een foundation en ervoor zorgen dat elke kleine scheur en spleet wordt bedekt. Een make-up sponsje is hiervoor de beste manier.

Gebruik vervolgens je normale gezichtspoeder en breng een lichte laag aan op de foundation, waardoor je lippenstift langer op zijn plaats blijft.

Teken vervolgens een omtrek rond uw lippen met een lippotlood, dat iets is opgewarmd in de palm van uw hand. U zult merken dat het helpen om uw hand stabiel te houden door uw elleboog op een stevig, plat oppervlak te laten rusten.

De cupidoboog op de bovenlip moet je uitgangspunt zijn bij het tekenen van je lipomtrek, gevolgd door een nette omlijning van je onderlip.

Werk de randen van de omtrek op uw bovenlip af en vul vervolgens de omlijnde gebieden in met lippenstift, bij voorkeur met een lippenseel voor nauwkeurigheid, want u moet ervoor zorgen dat elke kleine spleet bedekt is. Borstel de kleur in de hoeken van je lippen door je mond te openen, zodat je gemakkelijk bij de hoeken kunt komen.

Om je lippenstift langer mee te laten gaan en je lippen een aantrekkelijke, semi-matte finish te geven, moet je voorzichtig met een tissue over het oppervlak deponeren.

Tips en trucs:

Als er een verschil in verhouding of volume is met uw mond, zal de bovenlip normaal gesproken dunner lijken dan de onderste. De onderlip wordt algemeen beschouwd als het referentiepunt bij het proberen ervoor te zorgen dat de contouren van beide lippen in evenwicht zijn, daarom moet de omtrek van de bovenlip worden gedaan. Met dit in gedachten moet worden gezegd dat wanneer je de bovenlip uittrekt, je ervoor moet zorgen dat deze in verhouding gelijk is, van de puntige kant van de cupidoboog tot de middelste gleuf van de mond, de breedte van de onderlip. De vorm die je aan de boog van je Cupido geeft, is wat je stemming of persoonlijkheid op dat moment uitdrukt. Als je het meer afgerond maakt, krijg je een vollere, meer sensuele glimlach, terwijl aan de andere kant een puntige, meer hoekige glimlach een zelfverzekerde, extraverte persoonlijkheid toont.