in

Tien feiten over huidverzorging tegen veroudering

huidverzorging tegen veroudering
Image by Sabine van Erp from Pixabay

Tien feiten over huidverzorging tegen veroudering

Dit zijn tien van de belangrijkste feiten met betrekking tot huidverzorging tegen veroudering:

  1. Een van de belangrijkste praktijken bij het tegengaan van huidveroudering is het beschermen van de huid tegen de zon. Dit komt doordat continue of overmatige blootstelling aan ultraviolet licht van de zon ervoor zorgt dat vrije radicalen of beschadigde moleculen in de huid vrijkomen, wat kan leiden tot rimpels, een droge en ruwe huid en uiteindelijk tot veroudering van de huid.
  2. Het gebruik van zachte, eenvoudige reinigingsbehandelingen zoals milde reiniger, toner, vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème wordt beschouwd als de beste aanpak om de huid gezond en jeugdig te houden. Het gebruik van schurende scrubs kan leiden tot gebroken bloedvaten, krassen op de huid en irritatie van verstopte poriën, dus deze moeten worden vermeden.
  3. Verlies van collageen en elastine in de huid, als gevolg van schade door “vrije radicalen”, is de belangrijkste oorzaak van rimpels bij ouderen. Peri-orale (van weefsels rond de mond) rimpels komen vaak voor bij mensen met een lange geschiedenis van blootstelling aan de zon, vaker bij vrouwen en voornamelijk bij rokers.
  4. Reacties en bijwerkingen zoals dermatitis, acne, hyperpigmentatie enz. Kunnen worden veroorzaakt door een of meer ingrediënten in cosmetische anti-aging huidverzorgingsproducten. Volgens de enquête bevat meer dan 8% van de cosmetische producten die op de markt verkrijgbaar zijn dergelijke ingrediënten.
  5. Retin-A, oorspronkelijk ontwikkeld als een behandeling voor acne, kan ook rimpels en fijne lijntjes verminderen. Het tast echter alleen de buitenhuid aan en is daarom niet erg effectief voor de behandeling van diepere rimpels.
  6. Verjonging van de huid als deze droog is, heeft water nodig en geen olie. Daarom hydrateert drinkwater de huid van binnenuit en creëert het gebruik van een vochtinbrengende crème een barrièrelaag op het huidoppervlak om te voorkomen dat er vocht uit de huid verloren gaat.
  7. Exfoliërende scrubs versnellen de natuurlijke peeling van de huid, terwijl diepreinigende maskers overtollige oliën absorberen en grondig reinigen. Een rode, droge of jeukende huid kan echter het gevolg zijn van overmatig exfoliëren of het verwijderen van te veel oppervlakteolie en talg van de huid.
  8. Cosmetische producten die synthetische chemicaliën bevatten, vooral vaseline en alle petrochemicaliën, moeten worden vermeden. Aardoliederivaten zijn allergeen, trekken niet goed door de huid, verstikken de huid en kunnen irritatie en acne veroorzaken.
  9. Zepen zijn gemaakt van was en ze zijn te droog en te hard, dus in plaats daarvan moet voor het gezicht reiniging worden gebruikt, waarbij de huidporiën worden weggespoeld van een teveel aan olie, stof en afval.
  10. Roken schakelt een gen in dat betrokken is bij de vernietiging van collageen en leidt tot vroegtijdige rimpels en verslapping van de huid. Een onderzoek toonde aan dat sommige 40- tot 50-jarigen die alleen rookten tijdens hun tienerjaren en twintiger jaren, last hadden van overmatige rimpels. Rokers die stopten, kregen de kleur op hun wangen terug, maar verloren nooit hun rimpels.