in

Simpele tips voor dagelijkse huidverzorging

dagelijkse huidverzorging
Image by silviarita from Pixabay

Simpele tips voor dagelijkse huidverzorging

Als u eenmaal enige tijd heeft besteed aan het verbeteren van de gezondheid van uw huid en deze de middelen heeft gegeven die nodig is om zichzelf weer op te bouwen, kunt u werken aan het opzetten van de best mogelijke onderhoudsroutine. Onthoud dat gewoontes binnen drie tot vier weken worden gemaakt. Begin met wat je weet dat je die drie weken kunt volgen. Als dat betekent dat je een maand lang moet werken aan het opzetten van je huidonderhoudsroutine, dan is je haarroutine prima. Vergeet uw basisroutine niet om uw voeding, hydratatie en rust te verbeteren!

ONDERHOUD VAN DE GEZICHTSHUID

Reiniging

Alle make-up moet elke avond voor het slapengaan worden verwijderd. Er is een ontelbaar aantal producten voor het reinigen van uw huid, met verschillende formules voor elk huidtype. Tenzij je zware make-up gebruikt, is het het gemakkelijkst om een ​​reiniger te kiezen die ook make-up verwijdert. Een andere optie is om make-upremover of olie op oogmake-up te gebruiken, aangezien foundation en blushers meestal gemakkelijk loskomen met de meeste gewone reinigingsmiddelen. Hoe dan ook, maak je gezichtshuid elke avond voor het slapengaan schoon en ‘s ochtends opnieuw. Als je je gezicht ‘s avonds goed hebt gereinigd, hoef je de ochtendhuid slechts licht te wassen om talg en zweet te verwijderen en je gezicht voor te bereiden op je make-up.

Als je een reiniger op waterbasis gebruikt, maak je gezicht dan nat met lauw water. Als u een op olie gebaseerde reiniger gebruikt, breng deze dan rechtstreeks op de droge huid aan.

Gebruik je vingers of een zachte doek om de reiniger voorzichtig in kleine cirkels op je gezicht aan te brengen, van je neus tot je haarlijn. Vergeet niet om je nek te reinigen met zachte veegbewegingen naar boven richting de kaaklijn. Pas op dat u tijdens het reinigen niet aan de huid trekt of deze uitrekt.

Spoel grondig af met lauwwarm water. Als u van plan bent een douche of bad te nemen, breng dan uw reinigingsmiddel aan voordat u onder de douche / bad gaat staan, zodat het een paar minuten de tijd heeft om op uw huid in te werken.

Versteviging

Toning herstelt de natuurlijke pH van de huid en zorgt voor een beschermende zuurmantel die de huid sterker maakt. Het helpt bij het verwijderen van reinigingsresten en verkleint de poriën. Afhankelijk van uw huidtype zullen toners variëren van zachte zure formuleringen tot zeer antiseptische formules.

Doordrenk een cosmetische pad royaal met uw toner en veeg uw gezicht voorzichtig van uw neus naar buiten en over het voorhoofd. Vergeet je nek niet. Je kunt wattenbolletjes gebruiken, maar wattenstaafjes zijn gemakkelijker. U moet de tere huid rond uw ogen vermijden, tenzij u een zeer zachte tonifiërende formule gebruikt die absoluut geen alcohol of peroxide bevat en alleen dan om olie en vuil van de wenkbrauwen te verwijderen.

Beschermen

Uw huid moet dagelijks worden beschermd tegen schadelijke UV-stralen. “Beschermen” is een proces in twee stappen. Het eerste deel van het proces is om uw huid te voorzien van antioxidanten en ingrediënten die de huid helpen zichzelf te beschermen door natuurlijke beschermende enzymen te behouden. Het tweede deel is het bieden van bescherming tegen de zon.

Als u een vitamine / voedings-antioxidantoplossing of serum gaat gebruiken, kunt u een watje met uw oplossing laten weken en op het gezicht aanbrengen, eerst op uw “probleemgebieden” kloppen en daarna voorzichtig over de rest van uw gezicht wrijven. In opwaartse beweging op de hals aanbrengen. Als u een in de handel verkrijgbaar antioxidantserum gebruikt, volgt u de aanwijzingen van de fabrikant.

Hydraterend

Naarmate vrouwen ouder worden, vertraagt ​​hun natuurlijke talgproductie. De huid heeft innerlijke en uiterlijke hydratatie nodig om zijn kracht, flexibiliteit en integriteit te behouden. Vochtinbrengende crèmes verminderen ook het risico op mechanische schade aan de huid door wrijving te verminderen en de kans te verkleinen dat de huid door contact wordt uitgerekt of gescheurd.

Je kunt in één stap beschermen en hydrateren, maar gebruik een all-inclusive huidlotion die vitamine C, E en A bevat, en oliën om te hydrateren en een zonnebrandcrème. U kunt ook uw eigen antioxidantbescherming bieden door oplossingen van vitamines / kruiden met voedingsstoffen op uw huid aan te brengen en vervolgens een hydraterende zonnebrandcrème te gebruiken. In latere hoofdstukken laten we u zien welke u moet kiezen en hoe u ze kunt toepassen.

Breng de vochtinbrengende crème licht aan op het gezicht met naar buiten gerichte bewegingen. Met opwaartse bewegingen op de hals aanbrengen. Pas op dat u niet aan uw huid trekt of deze uitrekt. Als uw vochtinbrengende crème overdag nog geen bescherming tegen de zon bevat, breng dan een vetvrije zonnebrandcrème aan op uw gezicht, keel en de hele lichaamshuid die aan de zon wordt blootgesteld.

Exfoliëren

Terwijl je huid groeit en zichzelf herstelt, valt de buitenste laag dode cellen weg. Om dit proces te versnellen en naar de frissere, nieuwere cellen hieronder te gaan, is het aan te raden je huid minstens één keer per week te exfoliëren. Er zijn in principe twee manieren om dit te doen, mechanisch en chemisch. Voor mechanische exfoliatie kunt u een goede huidscrub, een microdermabrasiecrème of een loufahpad gebruiken. Chemisch gezien kun je een van de gebruikelijke zure exfoliërende preparaten gebruiken, glycolzuurpeeling, melkzuurpeeling, alfa-hydroxy, enz. Bij sommige huidreinigers zit deze stap direct in de formule ingebouwd. Uw huidtype bepaalt hoe vaak u moet scrubben en welke methode u moet gebruiken. Een geïrriteerde huid, zoals die met acne, eczeem of rosacea, zal het zware scrubben van mechanische exfolianten niet waarderen, en zelfs een chemische formule kan te irriterend zijn voor meer dan incidenteel gebruik. Een oudere huid die sterk door de zon is beschadigd, kan een of beide methoden nodig hebben, misschien vaker, om de beschadigde huidlagen te verwijderen en de productie van gezonde collageenstructuren in de diepere huidlagen te stimuleren. Nogmaals, we laten u zien hoe u kunt bepalen hoe vaak en welke exfoliatiemethode het beste voor u werkt.

Welke formule u ook wilt gebruiken, exfolianten moeten op dezelfde manier worden aangebracht als reinigingsmiddelen. Als u een chemische peeling gebruikt, moet u uw huid niet “schrobben”, maar laat de chemicaliën het werk doen. Als u een scrub gebruikt, oefen dan ZEER lichte druk uit en werk in kleine cirkels. Nogmaals, pas op dat u niet aan de huid trekt of deze uitrekt.

De meeste exfolianten hebben wat tijd nodig om te “werken”. Het is een goed idee om exfolianten aan te brengen vlak voor het douchen, omdat je ze onder de douche kunt afspoelen, wat helpt bij het verwijderen van eventuele resten.

Maskers

Gezichtsmaskers hebben verschillende functies, waarvan de belangrijkste het diep reinigen van de poriën is. Maskers zijn ook gemaakt voor superhydratatie, het verhogen van de bloedsomloop en voor puur plezier. Welke soort je gebruikt en hoe vaak wordt bepaald door je huidtype en je resultaten met de P-methode. Over het algemeen is het een goed idee om minstens één keer per week een diepreinigend masker op basis van klei te gebruiken. In deze maskers worden verschillende cosmetische kleien gebruikt omdat ze onzuiverheden, vuil en opgedroogd talg uit uw poriën ‘trekken’ en absorberen, waardoor talg natuurlijk en soepel kan stromen, de huid er helderder uitziet, acne-infecties helpen voorkomen en de huid textuur van je huid. Er zijn verschillende soorten kleimaskers beschikbaar voor elk huidvochtigheidstype.

Breng het masker voorzichtig aan en laat het drogen. De meeste kleimaskers hebben 10-15 minuten nodig om alle onzuiverheden en afvalstoffen uit je poriën te absorberen. Spoel het masker voorzichtig af met de vingertoppen – trek er niet aan. Nogmaals, het is een goed idee om deze aan te brengen voordat je onder de douche stapt.

Na het scrubben of het gebruik van een masker, toon, bescherm en hydrateer je huid.

Voorbeeldroutines

OCHTEND:
Reinigen: gebruik een zachte reiniger om zweet of talg van uw huid te verwijderen.
Toon: gebruik de juiste toner voor uw huidtype. Door toner te gebruiken, wordt je make-up zachter.
Bevochtigen: gebruik een niet-vette vochtinbrengende crème als u make-up draagt. De combinatie van een olieachtige vochtinbrengende crème en foundation kan een opgemaakt gezicht er binnen een paar uur cakeachtig en vettig uit laten zien, zelfs op een droge, oude huid. Als u geen make-up draagt, kunt u een vettere vochtinbrengende crème gebruiken.
Beschermen: Absoluut noodzakelijk – gebruik dagelijks een sunblock van minstens 15 SPF (tenzij u op het kerkhof werkt). Zelfs de donkerste huid moet worden beschermd tegen de schadelijke zonnestralen. Zonbescherming is ook te vinden in sommige commerciële foundationformules. Als je een vochtinbrengende crème of foundation gebruikt met een ingebouwde sunblock van minimaal 15 SPF, hoef je geen aparte sunblock toe te voegen, maar je moet deze wel de hele dag door opnieuw aanbrengen.

AVOND:
Reinigen: Reinig uw huid grondig voordat u ‘s avonds naar bed gaat. Verwijder alle make-up en gebruik een reiniger die geschikt is voor uw huidtype.
Toon: gebruik een toner om reiniger r te verwijderen