in

‘Persoonlijke huidverzorging’ is een routine

huidverzorging
Image by lannyboy89 from Pixabay

‘Persoonlijke huidverzorging’ is een routine

We kennen allemaal het belang van ‘persoonlijke huidverzorging’. De mening over hoe (voor persoonlijke huidverzorging) verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen denken dat om de dag naar een schoonheidssalon gaan een persoonlijke huidverzorging is. Anderen zijn van mening dat persoonlijke huidverzorging slechts een kwestie is van af en toe wat crème of lotion op je huid aanbrengen. Dan zijn er mensen die denken dat persoonlijke huidverzorging een evenement is dat eens per maand of eens per jaar plaatsvindt. Toch zijn anderen voortdurend bezig met ‘persoonlijke huidverzorging’. Persoonlijke huidverzorging is echter niet zo ingewikkeld en ook niet zo duur (gezien de voordelen ervan). Persoonlijke huidverzorging volgt een routine of procedure om aan de behoeften van uw huid te voldoen.

Zelfs voordat u met een routine begint, moet u uw huidtype (olieachtig, droog, gevoelig, normaal enz.) Bepalen en de persoonlijke huidverzorgingsproducten selecteren die daarvoor geschikt zijn (u moet wellicht experimenteren met een paar persoonlijke huidverzorgingsproducten). Hier is een routine die zou moeten werken voor de meeste mensen met een normale huid.

Het eerste aspect van de persoonlijke huidverzorgingsroutine is ‘Reiniging’. De drie belangrijkste ingrediënten van een reiniger zijn olie, water en oppervlakteactieve stoffen (bevochtigers). Olie en oppervlakteactieve stoffen halen vuil en olie uit je huid en water en spoelen het vervolgens uit, waardoor je huid schoon wordt. Misschien moet je een paar reinigers proberen voordat je degene vindt die het beste bij je past. Gebruik echter altijd zeepvrije reinigingsmiddelen. U moet ook Luke warm water gebruiken om te reinigen (warm en koud water, beide veroorzaken schade aan uw huid). Zorg ervoor dat u uw huid niet te veel reinigt en dat u daarbij uw huid beschadigt.

Het tweede ding over de persoonlijke huidverzorgingsroutine is afschilfering. De huid volgt een natuurlijk onderhoudsproces waarbij het de dode cellen verwijdert en vervangt door nieuwe huidcellen. Afschilfering is slechts een manier om de huid in dit proces te vergemakkelijken. Dode huidcellen kunnen niet reageren op persoonlijke huidverzorgingsproducten, maar consumeren deze producten toch, waardoor ze de nieuwe huidcellen niet kunnen bereiken. Het verwijderen van dode huidcellen is dus belangrijk om de effectiviteit van alle persoonlijke huidverzorgingsproducten te vergroten. Over het algemeen vindt afschilfering plaats net na het reinigen. Zoals bij elke persoonlijke huidverzorgingsprocedure, is het belangrijk dat u begrijpt hoeveel exfoliatie u nodig heeft. Exfolieer 4-5 keer per week voor de vette / normale huid en 1-2 keer per week voor de droge / gevoelige huid. Exfolieer nog een paar keer bij warm en vochtig weer.

Het volgende op de persoonlijke huidverzorgingsroutine zijn moisturizers. Dit is een van de belangrijkste dingen bij persoonlijke huidverzorging. Zelfs mensen met een vette huid hebben vochtinbrengende crèmes nodig. Vochtinbrengende crèmes sluiten niet alleen het vocht in uw huidcellen af, maar trekken ook vocht (uit de lucht) aan wanneer dat nodig is. Gebruik van te veel vochtinbrengende crème kan echter de huidporiën verstoppen en uiteindelijk uw huid beschadigen. De hoeveelheid vochtinbrengende crème die uw huid nodig heeft, zal u binnen een week na gebruik van de vochtinbrengende crème duidelijk worden. Ook is het het beste om de moisturizer aan te brengen als je huid nog vochtig is.

Het laatste ding over persoonlijke huidverzorgingsroutine is zonnebrandcrème. Veel vochtinbrengende crèmes (dagcrèmes / vochtinbrengende crèmes) worden geleverd met UV-bescherming, zodat u er dubbel voordeel uit kunt halen. Dergelijke vochtinbrengende crèmes worden voor alle dagen aanbevolen (ongeacht of het zonnig of bewolkt is).

Experimenteer opnieuw met verschillende persoonlijke huidverzorgingsproducten en ook met de hoeveelheid die u nodig heeft. Wat u de beste resultaten geeft, is het beste recept voor persoonlijke huidverzorging voor u. Als u echter een huiddilemma heeft, kunt u het beste uw dermatoloog raadplegen voordat u daadwerkelijk persoonlijke huidverzorgingsproducten gaat gebruiken.