in

Kruiden huidverzorging

Kruiden huidverzorging

Huidverzorging is geen onderwerp van de laatste tijd; het is al in de praktijk sinds de oudheid, toen huidverzorging met kruiden waarschijnlijk de enige manier was om voor de huid te zorgen. De huidverzorging is echter op een grote manier veranderd. Huidverzorgingsroutines op basis van kruiden zijn vervangen door huidverzorgingsroutines op basis van synthetische / chemicaliën. De kruidenrecepten voor huidverzorging die vroeger gebruikelijk waren, zijn tegenwoordig niet zo populair (en zelfs onbekend bij een grote bevolking). Deze transformatie van huidverzorging op basis van kruiden naar synthetisch kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan twee dingen: onze luiheid (of gewoon het hoge tempo van het leven) en de commercialisering van huidverzorging. Zelfs huidverzorgingsproducten op basis van kruiden zijn op de markt gebracht. Deze commerciële huidverzorgingsproducten op basis van kruiden moeten worden gemengd met conserveermiddelen om hun houdbaarheid te verlengen, waardoor ze minder effectief zijn dan de verse producten die thuis worden gemaakt. Het lijkt er echter op dat de dingen snel veranderen en dat meer mensen nu kiezen voor natuurlijke en plantaardige huidverzorgingsroutines. Maar toch wil niemand ze thuis maken en daarom is de commerciële markt van huidverzorgingsproducten op basis van kruiden in opkomst.

Dus wat zijn deze kruiden of huidverzorgingsmechanismen op basis van kruiden?

Aloë vera, een extract van de aloëplant, is een van de beste voorbeelden van huidverzorgingsproducten op basis van kruiden. Vers gewonnen aloë vera is een natuurlijke hydrant die helpt bij het kalmeren van de huid. Het helpt ook bij het genezen van snijwonden en het behandelen van zonnebrand.

Van een aantal kruiden is bekend dat ze reinigende eigenschappen hebben. Paardebloem, kamille, limoenbloemen en rozemarijnkruiden zijn enkele voorbeelden van dergelijke reinigingsmiddelen. Hun kruidenverzorgende eigenschappen worden aangeroepen wanneer ze worden gecombineerd met andere kruiden zoals thee.

Antiseptica zijn een ander belangrijk onderdeel van de huidverzorging op basis van kruiden. Lavendel, goudsbloem, tijm en venkel zijn goede voorbeelden van kruiden waarvan bekend is dat ze antiseptische eigenschappen hebben. Lavendelwater en rozenwater vormen ook goede toners.

Thee speelt een belangrijke rol bij de verzorging van de huid op basis van kruiden. Thee-extracten worden gebruikt voor de behandeling van huid die is beschadigd door UV-straling.

Oliën bereid uit kruidenextracten zijn een ander middel voor huidverzorging op basis van kruiden. Tea tree olie, lavendelolie, bernagie-olie en teunisbloemolie zijn enkele populaire oliën die worden gebruikt in de huidverzorging van kruiden. Sommige fruitoliën (bijv. Extracten van fruit zoals banaan, appel en meloen) worden gebruikt in douchegels (als een hydraterende mix)

Homeopathische behandelingen en aromatherapieën vallen ook onder de paraplu van kruidengeneesmiddelen voor huidverzorging.

Kruidenhuidverzorging is niet alleen goed voor de routinematige voeding van de huid, maar ook voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psorasis. De meeste huidverzorgingsproducten op basis van kruiden hebben geen bijwerkingen (de belangrijkste reden om ze te verkiezen boven synthetische producten). Bovendien kunnen huidverzorgingsproducten op basis van kruiden gemakkelijk thuis worden gemaakt, waardoor ze nog aantrekkelijker worden. Dus kruidenhuidverzorging is de juiste keuze. Dit betekent echter niet dat u de synthetische producten volledig weggooit. Sommige mensen gaan zo ver met hun dermatoloog in discussie als hij / zij een synthetisch product voorstelt. U moet het feit accepteren dat bij sommige huidbestellingen klinisch bewezen niet-plantaardige huidverzorgingsproducten nodig kunnen zijn.