in

Hoe vaak moet u sporten?

How Often Should You Exercise?
Photo de Li Sun provenant de Pexels

Hoe vaak moet u sporten?

Hoe vaak moet u sporten? De vraag ‘hoe vaak moet ik sporten?’ is een relatieve vraag, aangezien niet iedereen hetzelfde fitnessniveau heeft en we allemaal verschillende fitnessdoelen hebben. Iemand die bijvoorbeeld wil trainen voor een marathon, moet meer bewegen dan iemand die alleen maar op gewicht wil blijven.

Deze blogpost gaat in op de aanbevolen hoeveelheid tijd die de gemiddelde volwassene elke week zou moeten trainen. Het Department of Health and Human Services adviseert een volwassene minstens 150 minuten per week matige aërobe activiteit of 75 minuten krachtige aërobe activiteit. Twee keer per week krachttraining wordt ook aanbevolen; de hoeveelheid tijd die nodig is voor krachttraining is echter niet gedefinieerd.

Om beter te begrijpen wat aërobe activiteit is, kan het nuttig zijn om de blogpost Aerobic vs Anaëroob en vetverbranding te lezen. Dit bericht bespreekt de maximale hartslag en hoe u uw hartslag kunt controleren om ervoor te zorgen dat uw training aëroob en niet anaëroob is.

Matige aerobe training kan een stevige wandeling zijn, zwemmen, het gazon maaien of trainen op een elliptische trainer. Krachtige aerobe training omvat hardlopen, aerobics of fietsen.

Krachttraining

Voor krachttraining is het verstandig om de aanbeveling tweemaal per week op te volgen, omdat spieren 24 tot 48 uur nodig hebben om te herstellen en te genezen. Beginners kunnen beginnen met 8 tot 10 herhalingen die alle spiergroepen van het lichaam beslaan.

Er zijn veel verschillende opties om fitnessapparatuur te gebruiken om spieren te versterken. Als het tillen van losse gewichten of het gebruik van een gewichtsmachine niet leuk klinkt, kunnen activiteiten zoals zwaar tuinieren of rotsklimmen worden gebruikt om spieren te versterken.

Hoe u de aanbevolen 150 minuten per week aan lichaamsbeweging uitspreidt, is aan u. Het schema van iedereen is anders. Voor sommigen kan het zinvol zijn om 3 dagen per week te sporten, voor anderen werkt 4 tot 5 dagen per week het beste. Als u ervoor kiest om 5 dagen per week te doen, is dat slechts 30 minuten per dag en kan dit gemakkelijk ‘s ochtends vóór het werk of op school worden gedaan.

Om ervoor te zorgen dat 150 minuten per week trainen een gewoonte wordt en iets leuks is, moet je iets kiezen dat je graag doet. Als je niet van rennen houdt, probeer dan stevig te wandelen. Als geen van beide je aanspreekt, is fietsen misschien wel leuker. Het punt is: als u geniet van het soort oefening dat u doet, is de kans groter dat u eraan vasthoudt.

Rustdag

Het is erg belangrijk om een ​​rustdag zonder lichaamsbeweging in uw week te bouwen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en te genezen. Niet alleen je lichaam heeft dit nodig, maar lichaamsbeweging kan ook een mentale en emotionele tol eisen, en we moeten ook dat deel van ons laten rusten. Vaak merken mensen dat het gemakkelijker is om uit te rusten en te ontspannen als ze vaak aan lichaamsbeweging hebben gedaan, omdat ze het gevoel hebben dat ze dit hebben verdiend en verdienen.

Een dag per week zou een must moeten zijn in iemands trainingsschema, maar vergeet niet om goed naar uw lichaam te luisteren voor pijntjes en kwalen. Je wilt het niet overdrijven en jezelf verwonden. Als u het gevoel heeft dat uw lichaam nog een rustdag nodig heeft, neem die dan.

Op uw rustdag hoeft u niet per se in een stoel te zitten en tv te kijken. Je kunt nog wat actief zijn en spelen met de kinderen in de achtertuin of met de hond wandelen. U zult merken dat als u vaak traint, uw kwaliteit van leven zal verbeteren en dat u de energie zult hebben om de dingen te doen die u leuk vindt.

Het bronmateriaal dat voor deze blogpost is gebruikt en aanvullende lectuur over dit onderwerp:

Hoeveel moet de gemiddelde volwassene elke dag trainen?

Hoe vaak moet worden getraind?

Richtlijnen voor lichaamsbeweging

Trainingsfrequentie – Hoe vaak moet u per week trainen?

Maakt het vaak uit dat u traint?

Vraag het goed: hoe vaak te trainen