in

Hoe Snel Moet u rennen om uw conditie effectief te verbeteren?

How Fast Should You Run To Effectively Increase Fitness?

Hoe snel moet u rennen om uw conditie effectief te verbeteren?

Rennen

Hoe snel moet u rennen om uw conditie te verbeteren? Het antwoord op die vraag heeft betrekking op elk individu. We zijn allemaal verschillend, om verschillende redenen, als het gaat om onze persoonlijke gezondheid en fitheid. Door een lichamelijk onderzoek van uw arts te krijgen, weet u waar u aan toe bent met uw gezondheid en conditie en of u een oefenprogramma moet starten.

Als u geen reeds bestaande omstandigheden heeft waardoor u niet kunt rennen, is het belangrijk om te begrijpen dat al het hardlopen gunstig is. Of het nu langzaam of snel is, hardlopen verbrandt vet, versterkt de spieren, verbetert het hart en de longen en kan helpen bij de geestelijke gezondheid.

Met dat gezegd, hoe snel of langzaam moet u rennen om uw conditie effectief te verbeteren? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te weten of u effectief hardloopt.

De maximale hartslag

Het eerste dat u kunt doen, is weten wat uw maximale hartslag (MHR) is. MHR is afhankelijk van leeftijd en kan eenvoudig worden bepaald met behulp van een online MHR-calculator. Zodra u uw MHR kent, wordt aanbevolen dat u hardloopt in een tempo dat tussen 60 en 80 procent van uw MHR ligt om uw conditie effectief te verbeteren.

Heb je geen hartmonitor of vind je het niet leuk om je hartslag bij te houden, dan kun je de spreek- en zangtest gebruiken. Dit is een manier om uw ademhalingsfrequentie te gebruiken om uw hardloopeffectiviteit te analyseren.

De richtlijn hiervoor is dat als u tijdens het hardlopen gemakkelijk kunt praten, u in een tempo loopt dat uw conditie effectief verbetert. Als je kunt zingen terwijl je aan het hardlopen bent, ga je te langzaam en moet je je tempo opvoeren om je hardlopen effectiever te maken. De truc is om de goede plek te vinden tussen gemakkelijk kunnen praten en niet kunnen zingen.

De snelheid van waargenomen inspanning

Een andere manier om te bepalen of u snel genoeg gaat, is de zogenaamde snelheid van waargenomen inspanning. Dit betekent simpelweg dat als uw looptempo moeilijk aanvoelt, het moeilijk is. Als je looptempo gemakkelijk aanvoelt, dan is het gemakkelijk. De truc om deze methode te gebruiken, is om die goede plek te raken waar je tempo niet gemakkelijk is, maar niet overdreven moeilijk.

Door deze methoden te gebruiken, worden variabelen zoals lichaamsgewicht en huidige fitnessniveaus geëlimineerd, en kunt u hardlopen in een tempo dat voor u effectief is om uw conditie naar een hoger niveau te tillen. Als u deze methoden op uw training toepast, is het belangrijk om te begrijpen hoe lang een run moet duren om effectief te zijn.

Hier is een principe dat u kunt gebruiken om de lengte van uw runs te bepalen. Het is beter om 20 of 30 minuten langzamer te lopen dan om slechts 10 minuten snel te rennen. Het is belangrijk om dit te begrijpen. U wilt uw tempo bepalen, zodat u de hele sessie van uw hardloopsessie kunt blijven hardlopen.

Hoe langer je bezig kunt blijven, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe meer uithoudingsvermogen je opbouwt voor toekomstige runs.

Hopelijk helpt dit terwijl je eraan werkt om fitter te worden. In dit artikel heb ik de activiteit van hardlopen gebruikt als een manier om je conditie te verbeteren.

Als hardlopen niet jouw ding is, kun je elke cardiovasculaire activiteit (fietsen, wandelen) vervangen en de hierboven genoemde methoden gebruiken om te meten of je effectief je conditie verbetert.