in

Gemakkelijke, doe-het-zelf manicure

manicure
Image by Olya Adamovich from Pixabay

Gemakkelijke, doe-het-zelf manicure

Make-up aanbrengen of aankleden voor een speciale gelegenheid is heel gemakkelijk, vooral na de tips die we je de laatste tijd hebben gegeven, maar is het je ooit overkomen dat als je helemaal gekleed bent, sommige kapotte of slecht onderhouden nagels je beeld? Hoogstwaarschijnlijk is dit jou overkomen – het is ons allemaal overkomen. Het is moeilijk om elke week een manicure te krijgen, en ook duur. Daarom sturen we je in dit artikel de beste tips om thuis je eigen manicure te doen en altijd onberispelijke handen te hebben.

 1. BEGIN BIJ HET BEGIN

Stel een dag van de week in om een ​​paar minuten aan uw handen te besteden. Op die manier is het gemakkelijker om ze altijd onberispelijk te houden. Voor mij weet ik bijvoorbeeld dat zondagen mijn dag van ‘schoonheid thuis’ zijn; Ik maak gebruik van de dag om voor mijn handen te zorgen, een gezichtsmasker aan te brengen en daarna mijn haar te fixeren. Ik maak elke week een paar uur vrij om ze aan mij te besteden. Het is geweldig. Probeer het! Bovendien verdien je het.

 1. WAT HEB JE NODIG OM THUIS EEN MANICURE TE DOEN?

Om thuis je eigen manicure te doen, heb je niet veel meer nodig dan de volgende hulpmiddelen:

• Oranje stok:
De oranje stick verwijdert de nagelriem en het vuil van je nagels. Ze zijn erg zuinig en erg handig. Ik gebruik ze ook om nagellak rond de vingers te verwijderen als ik per ongeluk buiten mijn vingernagelcontour schilder. Dompel de oranje stick gewoon in nagellakremover en verwijder snel de randen.

• Nagelknipper:
Het is beter om je nagels te vijlen om ze vorm te geven, maar soms is het nodig om ze even lang te knippen. Gebruik een nagelknipper in plaats van een schaar.

• Vijl of nagelvijl:
Investeer in een goed, duurzaam bestand. De beste zijn gemaakt van karton. Kies een maat die je mooi vindt en bewaar deze. Er zijn ook enkele bestanden die aan de ene kant sterker zijn dan aan de andere. Dit zijn de ideale soorten, want dan hoef je er maar één te kopen.

• Nagelbuffer en polijstmachine:
Meestal hebben vijlen één kant om de nagel te vijlen en een andere om deze te laten glanzen. Als dit niet het geval is, koop dan een nagelbuffer en polijstmachine. Deze maken je nagels glad als ze afbladderen.

• Transparante behandeling nagellak:
U moet iets kiezen dat goed bij u past. Als je nagels altijd breken, heb je een nagelverharder nodig, of als ze droog zijn, heb je een vochtinbrengende behandeling nodig. Gewoonlijk heeft elke apotheek een volledig behandelaanbod tegen zeer toegankelijke prijzen. Deze nagellak dient ook als transparante nagellak als je geen zin hebt om ze te schilderen.

• Nagelriemolie:
Dit is een van de beste aankopen die u kunt doen om onberispelijke handen te hebben. Deze oliën verzachten en hydrateren de nagelriem. Als je niet zo goed bent in het knippen van je nagelriemen, kun je deze stap overslaan door dit product te gebruiken.

• Gekleurde nagellak:
Kies de kleuren die u mooi vindt en die coördineren met de afbeelding die u wilt projecteren. Als je bijvoorbeeld een speciaal diner hebt, schilder je nagels dan wijnrood. Het ziet er erg mooi uit, vooral als je nagels niet te lang zijn. Of, als u bijvoorbeeld een zakenlunch heeft, schilder uw vingernagels dan in porseleintint; het is erg elegant en discreet. Als je zin hebt om wat kleur en plezier toe te voegen, schilder je je nagels dan donkerroze. Waarom niet?

• Beschermende / versterkende nagellak:
Deze foundation zorgt ervoor dat je gekleurde nagellak langer mooi blijft en geeft ook een mooie glans aan je lak.

• Exfoliërende lotion:
Je kunt een exfoliërende lotion voor het lichaam gebruiken of je kunt een natuurlijke lotion maken met suiker en olijfolie. Probeer het – het is geweldig! Dit is een van mijn oudste tips. Ik weet niet meer waar ik het heb gelezen of van wie ik het heb geleerd, maar de waarheid is dat ik het elke week gebruik en dat ik er dol op ben! Het enige wat je nodig hebt zijn twee theelepels witte suiker en vier eetlepels olijfolie van eerste persing (als je wilt, kun je vochtinbrengende lichaamsolie gebruiken, maar olijfolie werkte goed voor mij. Meng goed en breng aan op je handen, terwijl je ze zachtjes wrijft. Vergeet de vingers en de nagels niet, je kunt deze exfoliërende lotion ook op je onderarmen en ellebogen gebruiken, daarna afspoelen met lauw water, je handen zullen weer zacht en als nieuw aanvoelen!

• Vochtinbrengende handcrème:
Koop een goede vochtinbrengende crème voor uw handen, een die zich aanpast aan uw behoeften. Als uw handen bijvoorbeeld gemakkelijk barsten of als u donkere vlekken heeft … koop dan wat u nodig heeft.

• Nagel lak verwijderaar:

Degenen die vooral goed zijn, zijn degenen die geen aceton bevatten, omdat dit erg agressief is en veel mensen er allergisch voor zijn.

 1. VOLG DEZE STAPPEN

Volg deze stappen om uw handen gemakkelijk en snel te verzorgen.

 1. Verwijder alle nagellak van je nagels.
 2. Knip je nagels op gelijke lengte.
 3. Vijl je nagels en gebruik de buffer om ze glad te maken.
 4. Gebruik de oranje stok om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen en om de nagelriemen zachtjes te verwijderen (ik raad niet aan om de nagelriemen thuis te knippen, omdat ik denk dat dit erg moeilijk is en een taak die het beste aan professionals kan worden overgelaten. Ik weet dat sommigen van jullie Doe dit. Als je dit al doet en je bent tevreden met het resultaat, ga dan door. Zo niet, probeer ze dan te verzachten met nagelriemolie.)
 5. Exfolieer je handen. Volg het advies dat we u eerder hebben gegeven. U ziet het resultaat onmiddellijk.
 6. Droog uw handen goed af. Deze stap is erg belangrijk. Als je je handen hebt gescrubd met olijfolie en je handen niet goed afdroogt, vooral de nagels, gaat de nagellak niet lang mee. Denk eraan om u zorgvuldig af te drogen.
 7. Verf je nagels. Volg deze volgorde: foundation, gekleurde nagellak, nog een laag gekleurde nagellak en beschermende / versterkende nagellak. Ik weet het, het zijn veel jassen, maar onthoud dat je wilt dat je nagels er de hele week perfect uitzien.
 8. Bevochtig uw handen. Ten slotte, en als er minstens een uur is verstreken (ja, een uur – zo niet, na alle moeite zullen uw nagels onmiddellijk kapot gaan als u de vochtinbrengende crème aanbrengt), hydrateert u uw handen zorgvuldig. Je voelt je als nieuw!

PRAKTISCH ADVIES

• Verf uw vingernagels terwijl u tv kijkt, naar muziek luistert of een tijdschrift leest. Neem de tijd om te ontspannen en profiteer ervan terwijl de nagellak droogt.

• U kunt de meeste van deze stappen ook lopend volgen. De exfoliërende crème is geweldig voor je voeten …

• Bedek één keer per maand uw handen met een vochtinbrengend gezichtsmasker en trek wat katoenen handschoenen aan. Slaap erin, en de volgende dag zullen je handen als nieuw aanvoelen.

• Doe deze manicure elke twee maanden. Het is een prettige luxe, en op die manier hebben je handen veel minder verzorging nodig, vooral de nagelriemen.

• Elke keer dat een nagelriem inwerkt, breng er olie op aan. U zult zien hoe het na het hydrateren onmiddellijk zachter wordt en u niet hindert.

• Onthoud: onze handen zijn een belangrijk onderdeel van ons persoonlijk beeld. Verwaarloos ze niet!