in

Gele tanden of hoe u zich kunt ontdoen van verkleuring

Gele tanden of hoe u zich kunt ontdoen van verkleuring

Er was eens een stralende glimlach. Mijn tanden waren wit, ik had geen slechte adem en voelde me prettiger. Waarom is alles veranderd? Veel mensen stellen zichzelf dezelfde vraag, maar hebben we een juist antwoord dat zo overtuigend is om ons ervan te verzekeren dat er een oplossing is? Tegenwoordig is er een ruime keuze aan producten voor mensen die slachtoffer zijn van gele tanden.

Tandverkleuring kan door veel verschillende factoren worden veroorzaakt. Sommigen van hen beïnvloeden de vorming van het glazuur; andere veroorzaken verkleuring van het glazuur. De verkleuring kan ook uniform zijn of kan verschijnen als vlekken of lijnen in het glazuur. Verkleurde delen kunnen ook een andere dichtheid en porositeit hebben dan normaal glazuur. Aan de andere kant zijn er factoren die de tandkleur beïnvloeden, waaronder genetische, aangeboren (aanwezig bij de geboorte), infectieus en omgevingsfactoren.

Veel specialisten raden ons aan om tandverkleuring te voorkomen dan te genezen. Symptomen van verkleuring kunnen variëren. Geelgekleurde tanden zijn bijvoorbeeld niet zo ernstig verkleurd omdat dit kan ontstaan ​​door overmatig fluor in drinkwater. Aan het meeste drinkwater is fluoride toegevoegd, wat een goede zaak is, omdat het gaatjes helpt voorkomen. Als er echter te veel fluoride in het water zit, kan dit ervoor zorgen dat uw tanden ook geel worden. En witte vlekken kunnen veroorzaken als gevolg van hoge koorts door een infectie tijdens de kindertijd. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een ​​tand zijn normale vonk kan verliezen. Een daarvan is de onjuiste mondhygiëne. Verschillende drankjes en voedsel kunnen vlekken op uw tanden veroorzaken. Sommige groenten zoals aardappelen en fruit zoals appels en bosbessen kunnen vlekken op de tanden veroorzaken. Deze voedingsmiddelen en dranken, zoals cola, rode wijn, tabak en koffie, worden ‘Chromogenic Food’ genoemd en zijn vaak de hoofdoorzaak van gele tanden. In andere gevallen kan tandverkleuring het gevolg zijn van erfelijkheid of overmatig roken.

Als u deze items regelmatig consumeert, zal het poreuze glazuur van uw tanden vlekken krijgen. Om de verkleuringseffecten van eten en drinken te verminderen, kunt u dranken met een rietje drinken en uw tanden poetsen binnen 20 minuten na elke maaltijd. Tandenpoetsen na het roken of kauwen op tabak zal ook de vlekken verminderen. Hoewel dit de belangrijkste boosdoeners zijn, kan elk type voedsel vlekken op uw tanden veroorzaken als u ze niet goed poetst. Onder ons tandglazuur bevindt zich een materiaal dat dentine wordt genoemd. Dentine is van nature geel en naarmate we ouder worden, raakt ons tandglazuur versleten, waardoor het dentine zichtbaar wordt. Dit is de reden waarom sommige mensen een kleurverandering in hun tanden opmerken naarmate ze ouder worden. Het is interessant dat niet alleen suiker tandbederf veroorzaakt, maar ook zuurhoudend voedsel. Degenen die sinaasappelsap drinken bij het ontbijt of zuurhoudend voedsel, wordt geadviseerd hun tanden minstens een half uur na het eten niet te poetsen. Dat komt omdat wanneer het niveau van zuren een bepaalde waarde overschrijdt, het tandglazuur zachter wordt en door te poetsen wordt de buitenste laag verwijderd. Eet om de zuurgraad te neutraliseren eiwitrijk voedsel, zoals kaas of pinda’s, maar niet later dan 20 minuten na het eten van zuur voedsel.

Sommige ziekten en behandelingen kunnen tandverkleuring aan hun zijde veroorzaken. Behandelingen zoals bestraling, chemotherapie, hoofd- en nekhardende bestraling. Tijdens de zwangerschap kunnen sommige vrouwen vervolgens last krijgen van witte vlekken op de tanden. Tetracycline, een antibioticum, kan bij kinderen verkleuring van de tanden veroorzaken, waardoor ze vlekkerig lijken. Er zijn ook enkele medische aandoeningen waardoor uw tanden van kleur veranderen. Een andere veel voorkomende oorzaak kan overmatig fluoride zijn, hetzij uit omgevingsbronnen, hetzij door overmatige toediening, ernstige neonatale geelzucht veroorzaakt door een slechte leverfunctie als pasgeborene, porfyrie (een ziekte die wordt gekenmerkt door een overmatige productie van pigmentatie in het lichaam) een dentinogenese en amelogenesis imperfecta, genetische defecten die het glazuur van zowel het primaire als het permanente gebit aantasten. Soms kan een ongeluk (tegen een tand stoten) ervoor zorgen dat de tand donkerder wordt. Ook kan er verkleuring van de tanden optreden bij onverwachte shock. Sommige materialen die in de tandheelkunde worden gebruikt, zoals zilversulfide-bevattend materiaal tijdens amalgaamrestauratie, kunnen de kleur van tanden donkerder maken.

De moderne geneeskunde biedt veel methoden om ons te helpen gele tanden te verwijderen, zoals bleekmiddel voor mondwater, witmakende tandpasta, verf op bleekmiddel, bleekstrips, bleeklepels, blauwlichttechnologie, tandfineer enzovoort.

De eenvoudigste methode om de kleur van uw tanden te fixeren, is het bleken van mondwater. Deze methode is zeer effectief wanneer de tanden licht verkleurd zijn, omdat de bleekmiddelen een korte tijd inwerken. Op die manier moet je geduld hebben en het ongeveer een minuut rond je mond zwaaien. Tegenwoordig zijn er tal van tandpastamerken die whitening-tandpasta maken. Deze methode is hetzelfde als mondwater omdat het afhankelijk is van de tijd. Het poetsen van je tanden duurt enkele minuten en daarom is whitening-tandpasta zeer effectief bij licht verkleurde tanden.

De methode verf op bleekmiddel is populair en moeiteloos omdat je je tanden moet “schilderen” met het bleekmiddel en het moet laten zitten. Identiek aan deze methode zijn bleekstrips. De procedure moet een of twee keer per dag worden herhaald.

Effectiever zijn de bleekbakjes die meestal door een tandarts worden gegeven. De effectiviteit van deze methode is het resultaat van het feit dat de blekende trays typisch worden gevormd om in onze mond te passen, waardoor de bleekmiddelen elke tand kunnen bedekken. In feite bevatten bleekbakken een hogere concentratie van de bleekmiddelen, dus het effect ervan is erg snel. Aan de andere kant is de laatste tijd erg populaire blauwlichttechnologie. Je kunt het vinden in de dichtstbijzijnde salons voor het bleken van tanden, in winkelcentra of in kantorenparken. Deze procedures maken gebruik van een combinatie van een waterstofperoxide bleekmiddel en blauwlichttechnologie. Je moet er een uur voor vrijmaken maar de resultaten zijn werkelijk fantastisch en de garantie op de kleur van de tanden is een paar jaar.