in

Efficiënter Werken

Running More Efficiently

Efficiënter werken

De meeste hardlopers genieten van de eenvoud en toegankelijkheid van hardlopen als sport en als middel om te bewegen. Hardlopen vereist weinig gespecialiseerde vaardigheid en biedt tal van positieve voordelen voor de fysieke en psychische gezondheid.

Veel hardlopers brengen echter hun loopbaan in gevaar door geen aandacht te besteden aan drie basispunten die hen helpen om langer en vaker te lopen. Als je denkt dat je een van die hardlopers bent, let dan op de punten die volgen op de looptechniek.

1- Let op uw voeten: houd uw knieën te allen tijde recht boven uw voeten om kniebelasting tijdens het hardlopen te minimaliseren. Op je tenen rennen heeft de neiging de kwetsbare achillespezen te belasten; een voetaanval waarbij meer van uw voet wordt gebruikt, helpt u overmatige verkorting van de achillespees tijdens het hardlopen te voorkomen en is ook vriendelijker voor uw knieën, heupen en onderrug. Tenzij u ervaring heeft met klauteren over ruige paden, houdt u zich tijdens uw runs op vlakke loopvlakken.


2- Staplengte: De beste paslengte voor u is er een waarmee u soepel kunt lopen. Veel hardlopers maken de fout dat ze te veel lopen. Hoewel een langere pas efficiënter is voor snelheid, kan het uw uithoudingsvermogen aantasten. Kies een paslengte waarbij u comfortabel ongeveer drie stappen per seconde kunt hardlopen en waar u uw impact op het loopoppervlak zo veel mogelijk kunt minimaliseren.


3- Strek je rug: naar voren leunen vertraagt ​​je, maakt je onderrug kwetsbaarder voor blessures en verkort de duur van je runs vanwege ongemak. Je armen moeten op een ontspannen manier bewegen, maar dat betekent niet dat je ze moet laten floppen wild. Buig uw armen bij de ellebogen, houd uw schouders naar beneden en open uw handen ontspannen.


Door efficiënt te rennen, kunt u langer en (meestal) sneller hardlopen. Het kan ook helpen bij het voorkomen van pijn in de voeten, enkels, knieën, heupen en onderrug. Het is moeilijk om te genieten van de fysieke en emotionele voordelen van hardlopen als je te moe of geblesseerd bent om te rennen, dus let goed op je techniek om je hardlopen levendiger te maken en om hardlopen nog meer leven te geven aan je jaren.