in

Doe-het-zelf gezichtsverzorging

gezichtsverzorging
Image by silviarita from Pixabay

Doe-het-zelf gezichtsverzorging

In een wereld van strakke schema’s, schadelijke vervuiling, hoge angst en toenemende spanning, neemt je huid de moeite, en dat is te zien! Toch is niet alles verloren. Met een beetje toewijding aan een gladde, heldere en aantrekkelijke huid, kunt u de natuurlijke schoonheid van uw huid thuis behouden! Blijf lezen om tips en eenvoudige methoden voor thuisgebruik te krijgen om een ​​jeugdige huid te behouden en de tekenen van veroudering te bestrijden.

Het is absoluut zeker dat een mooie huid niet kan duren zonder de juiste verzorging. De nadelige gevolgen van de wereld waarin we leven, kunnen de huid er zelfs tijdens de bloei van onze jeugd oud en moe uit laten zien. Daarom is het essentieel om uw huid regelmatig en grondig te reinigen, zodat deze stralend blijft van vitaliteit. Naast reiniging en gezichtsbehandelingen, zal het regelmatig en goed masseren van de huid het verschijnen van rimpels aanzienlijk verminderen en uw huid strakker maken.

Je huid schoonmaken
De eerste stap bij het uitwendig verzorgen van uw huid is deze goed te reinigen. Transpiratie, vet, stof, muffe make-up, vuil en bacteriën verzamelen zich allemaal op uw huid en moeten volledig worden verwijderd. Gebruik reinigingscrème, melk of lotion of gewoon koude crème om uw huid te reinigen. Breng de crème aan op uw gezicht en hals en masseer het zachtjes in. Wrijf de crème gedurende ten minste vijf minuten in cirkelvormige en opwaartse beweging over uw gezicht en hals (de duur hangt ook af van de instructies die bij de crème die u gebruikt). Verwijder overtollige crème met tissue, vochtige watten of een kleine vochtige handdoek.

Breng vervolgens uw huid strakker aan met een huidverfrisser (mild), huidtonic (gemiddelde sterkte) of een adstringerende lotion (sterk). Toning is belangrijk omdat het alle resterende vettigheid op uw huid verwijdert nadat het reinigingsproces is voltooid. Het sluit de poriën, verfijnt de huid en als je van plan bent make-up te gebruiken, laat het een gladde, schone textuur achter die foundation en poeder veel langer vasthoudt.

Het voeden van uw huid is een essentieel onderdeel van elke schoonheidsroutine. Vuil, stof, warm en koud weer, cosmetica en zelfs zonlicht hebben allemaal de neiging om de huid uit te drogen, waardoor vocht en olie verloren gaan. Huidvoedsel probeert de voeding aan te vullen om de huid zijn natuurlijke gezondheid te geven. Het is niet nodig om elke avond een dikke, zware huidcrème te gebruiken. Als je niet van een vettig gezicht houdt bij het naar bed gaan, kies dan voor een lichte, gemakkelijk opneembare vochtinbrengende crème die binnen enkele minuten verdwijnt. Veel van de nieuwere vloeibare moisturizers vallen in deze categorie.

Gezicht


Een gezichtsbehandeling is de snelste manier om een ​​vervaagde huid te reinigen, nieuw leven in te blazen en te verfijnen, waardoor de huid licht, zacht en stralend blijft. Een gezichtsbehandeling doet ook een grondige taak om zenuwachtige zenuwen te ontspannen, zodat u er niet alleen jonger uitziet, maar zich ook frisser en meer ontspannen voelt. Een gezichtsbehandeling eens per twee weken zorgt voor een lange jeugdige en frisse huid.

De meest luxueuze manier om een ​​gezichtsbehandeling te krijgen, is door naar een schoonheidssalon te gaan en achterover te leunen terwijl experts hun werk doen. Als u geen tijd heeft of de luxe van reguliere salonbehandelingen niet kunt betalen, kunt u uzelf thuis een gezichtsbehandeling geven. Kies een tijd waarop u ongestoord en stil kunt zijn. Maak alles klaar voordat u begint, zodat u kunt ontspannen en ervan kunt genieten. Volg de onderstaande routine voor een snelle gezichtsbehandeling voor thuis:

• Bind je haar weg van het gezicht en de hals en gebruik een hoofdband om je haar weg te trekken, je bent je voorhoofd.

• Reinig uw gezicht en hals met reinigingsmelk en veeg eerst af met een gezichtsdoekje en daarna met een natte handdoek.

• Breng de crème over het hele gezicht aan en meng het grondig – masseer vervolgens uw gezicht en hals naar boven toe.

• Bereid een gezichtsmasker voor dat geschikt is voor uw huidtype en verspreid op een grondig schoon gezicht een vrij dikke laag, waarbij u het gebied van de mond en een grote cirkel rond de ogen vermijdt. Ga vervolgens op uw rug liggen en houd het masker 15 tot 20 minuten aan of tot het droog is. Praat niet terwijl het masker op uw gezicht zit.

• Was uw gezicht en hals met koud water als het droog is en houd uw ogen gesloten. Droog je huid en breng huidtonicum aan.

• Als je een belangrijke date hebt, gebruik dan huidtonic na de gezichtsbehandeling, breng dan een vochtinbrengende crème aan en make-up.

Je huid masseren


Het masseren van uw gezicht is essentieel voor een jeugdig ogende huid, vooral voor de 40 jaar en ouder. Masseren is een effectieve manier om rimpels tegen te gaan en is een langzaam proces en de resultaten zijn alleen duidelijk als het gedurende een bepaalde tijd wordt voortgezet. Het is geen toverdrank die van de ene op de andere dag verandering kan brengen en men moet er geduld mee hebben. Het lijdt echter geen twijfel dat massage onaantrekkelijke vlezigheid vermindert, gezichtsweefsel en spieren aanspant en de bloedcirculatie verhoogt.

Als u eenmaal lijntjes en rimpels heeft, kunt u deze alleen verwijderen door plastische chirurgie. Massage- en gezichtsoefeningen kunnen helpen voorkomen dat er nieuwe lijntjes ontstaan, maar kunnen de oude die al op het gezicht zitten niet verwijderen. Door de spieren te versterken en te voeden, kunt u voorkomen dat er nieuwe lijntjes en rimpels ontstaan. Onthoud dat of u nu een bobbelige, slappe, dorre of vale huid heeft, uw gezicht kan er jeugdig uitzien onder invloed van uw eigen vingers. Lijntjes en rimpels verschijnen meestal op het voorhoofd, de slapen, de ogen, de neus, de wangen, de kin en de mond.

Massage is alleen effectief als de huid helder is. Vergeet niet alle sporen van make-up te verwijderen, anders worden de huidporiën verstopt door vuildeeltjes. Alle mee-eters moeten worden verwijderd. Als de huid vettig is, verwijder dan de vettigheid door reinigingsmelk aan te brengen. Vers citroensap is ook erg effectief bij het verwijderen van overtollige vettigheid. Als de huid droog is, gebruik dan een goede vochtinbrengende crème voordat u deze masseert. Als de huid vettig is, is het raadzaam om een ​​samentrekkende lotion te gebruiken. Breng Vitamine E-crème aan voor een massage, maar de hoeveelheid van deze crème zou voldoende moeten zijn om de huid voldoende vet te geven zodat de handen en vingers soepel over het gezicht bewegen.

Na het reinigen van de huid, drukt u deze met lichte maar stevige vingers aan en oefent u een lichte druk uit terwijl u een goede crème aanbrengt. Getrainde vingers kunnen de huid stevig vasthouden en gelijkmatige druk uitoefenen. Met het verstrijken van de tijd worden zichtbare defecten zoals rimpels, slapheid en dode cellen aanzienlijk verminderd en wordt een frisse en jonge uitstraling hersteld. De massage moet beginnen vanaf de nek naar boven en eindigen bij het voorhoofd of de slapen, omdat door dit proces alle aderen en weefsels een verhoogde bloedtoevoer krijgen. De huid rond de ogen is delicaat. Het is dus raadzaam om op dit deel crème aan te brengen zonder erop te drukken. Het duurt 15 tot 20 minuten voordat de crème door de huid wordt opgenomen, dus de massage moet zo lang duren. Veeg extra crème af met een wattenstaafje gedrenkt in water (bij voorkeur rozenwater). De beste tijd om het gezicht te masseren is voordat u naar bed gaat.

Kunst van het masseren

• Langzame massage – Dit is de meest gebruikelijke massagemethode. Het geheim is om langzaam te masseren en de huid te kloppen / trillen. Gebruik het vlezige deel van uw vingertoppen en druk licht maar stevig op de huid. Het proces begint met een lage snelheid aan de basis van de nek. De snelheid neemt toe naarmate de vingers omhoog bewegen. Aaien geeft rust aan de zenuwen en de vibratie is nuttig bij het verzachten van pijn die kan worden veroorzaakt door masseren.

• Snelle massage – De voorste helft van beide handpalmen wordt gebruikt om op snelheid te masseren, waarbij u ervoor zorgt dat u een cirkelvormige beweging naar boven maakt.

• Drukmassage – Dit is een methode waarbij druk wordt uitgeoefend door vingertoppen. Dit is effectief voor het verwijderen van zakjes onder de ogen.

• Streelmassage – Mollige wangen worden met de vingertoppen gestreeld. Als de neus breed is, worden aan beide kanten streken van de neus naar de slapen aangebracht.

• Knijpmassage – de huid wordt, zoals bij een tang, tussen duim en vingers vastgehouden. Zo’n massage is effectief bij een dubbele kin en rimpels op de kaak.

• Wrijvingsmassage – De beweging vereist druk op de huid terwijl deze over de onderliggende structuren wordt bewogen. Bij deze beweging worden vingers of handpalmen gebruikt. Harde bewegingen worden meestal gebruikt op de hoofdhuid, terwijl lichte bewegingen worden gebruikt op het gezicht, vooral in de nek.

• Pianospelbewegingen – Deze oefening ontwikkelt gezichtsspieren en maakt ze stevig. Het moet met uw vingers op het hele gezicht worden gedaan, vooral op de wang. De bewegingen moeten soepel en toch levendig zijn.

Je eigen huidproducten maken


Zelfgemaakte massagecrème

Verhit vier eetlepels zonnebloemolie (of saffloerolie) gemengd met 4 eetlepels lanoline. Voeg dan langzaam verwarmd rozenwater toe. Voeg nu een eetlepel kamferolie toe om een ​​echt verkwikkende massagecrème te maken. Om deze crème lichter te maken, mengt u twee eetlepels vaseline.

Zelfgemaakte massageolie

Meng elk een half kopje amandelolie en ricinusolie. Voeg een theelepel kamferolie toe. Goed schudden en gebruiken.

Anti rimpel creme

Smelt 2 eetlepels lanoline, 2 eetlepels amandelolie en 1 eetlepel abrikozenolie samen. Voeg dan 3 eetlepels citroensap toe. Abrikozen zijn erg rijk aan vitamine A.

Lotion tegen rimpels

Meng de volgende ingrediënten en gebruik als anti-rimpel lotion:
2 eetlepels komkommer / muntmengsel
4 druppels pepermuntextract
1 snufje aluinpoeder