in

20 tips voor gezond haar die voor het leven werken

gezond haar
Image by Free-Photos from Pixabay

20 tips voor gezond haar die voor het leven werken

Iedereen wil mooi, dik en gezond haar hebben. Als we proberen het te verbeteren met constant gebruik van stylingoplossingen en kleurstoffen, wordt ons haar vaak zwakker, dunner en droger. Gelukkig is een haarspabehandeling niet de enige manier om beschadigd haar te herstellen en regenereren. Er zijn tal van eenvoudige haarverzorgingstips die volgen waarmee u thuis perfecte resultaten zult behalen zonder agressieve commerciële producten te gebruiken.

Hint 1: Bescherming komt op de eerste plaats
Bescherm je haar altijd tegen regen, zon en wind. U zult uw haarproblemen alleen vermenigvuldigen als u het blootstelt aan hitte, zon, vuil, wind en vervuiling. Door dit eenvoudige advies op te volgen, voorkomt u dat uw haar uitgebrand, vermoeid en gerafeld raakt en uw hoofdhuid niet geïnfecteerd raakt. Gebruik gewoon een hoed, een paraplu en beschermingsmiddelen tegen de zon.

Hint 2: Nat haar verdraagt ​​geen mishandeling

Als je haar nat is, wordt het behoorlijk kwetsbaar en kan het gemakkelijk pijn doen. Harde haren wassen en vervolgens draaien en borstelen van vochtig haar hebben meestal slechte gevolgen. Probeer van deze gewoontes af te komen en behandel uw haar met zorg wanneer u het wast en u zult spoedig een geleidelijke verbetering zien.

Hint 3: Systematische conditionering

Er zijn tegenwoordig tal van haarverzorgingsproducten en duizenden verschillende conditioners die zijn gemaakt om je haar minder kroezend, handelbaarder en soepeler te maken. Het is vergeeflijk om een ​​meer uitgebreide stap te missen, maar het missen van het gebruik van conditioner is een onvergeeflijke zonde. Elke wasbeurt moet worden afgewerkt met conditionering!

Hint 4: Voed wat voeding nodig heeft

Conditioners zijn gemaakt voor haar, maar niet voor de hoofdhuid. Veel conditioner op het hoofd aanbrengen heeft geen zin, maar maakt je hoofdhuid alleen extreem vet. Verspreid een conditioner op een of twee centimeter van de hoofdhuid en het zal voeden wat moet worden gevoed, i. e. je haarschacht en haar uiteinden.

Hint 5: Shampoo en conditioner van hetzelfde merk

Ontwikkel een verstandige benadering bij de keuze van uw shampoos en conditioners. Als ze allebei tot dezelfde lijn behoren, lijken hun formules op elkaar en werken ze beter op je haar. Producten uit verschillende lijnen hebben niet zo’n diepe verbinding en geven u niet het beste wat ze te bieden hebben.

Tip 6: beperk het gebruik van verwarmingstoestellen

Zon en warmte zijn de grootste vijanden van je haar. Onthoud dat elke keer dat u een föhn of stijltang wilt gebruiken, en gebruik ze alleen als het absoluut onvermijdelijk is. Maar breng eerst een haarbeschermer aan: op deze manier bescherm je je haar tegen het verliezen van al het vocht dat nodig is voor groei en beter onderhoud.

Hint 7: Kies voor veilige haarcrunchies

Tegenwoordig gebruiken zelfs mannen soms haarbandjes. Hoewel ze helpen, hebben mannen een modern gevoel, maar hebben ze de neiging hun haar te beschadigen en te leiden tot vroegtijdig haarverlies. Elastische banden en bindmiddelen trekken het haar te strak naar achteren, verhogen de spanning en hebben onomkeerbare gevolgen. Als je niet zonder een paardenstaart kunt, gebruik dan stoffen scrunchies die veel veiliger zijn dan elastische.

Hint 8: Losse vlechten voor het slapengaan

Sommige mensen met lang haar vlechten het voordat ze naar bed gaan. Ze doen eigenlijk het goede, maar alleen als hun vlechten los zitten. Open haar leidt vaak tot de vorming van knopen, en strakke vlechten maken het haar rommelig en kroezig. Borstel je haar niet te veel, want dat leidt ook tot kroezen.

Hint 9: De stof van de kussensloop is ook belangrijk

Als het gaat om gezondheidstips voor het haar, zijn zelfs stoffen van kussenslopen belangrijk. Satijn is een natuurlijk materiaal dat door het glanzende oppervlak ideaal is voor haar. Kussenslopen gemaakt van andere stoffen en zelfs katoenen kussens hebben een ruwere textuur en bezeren het haar als je tijdens je slaap heen en weer draait.

Tip 10: droog het zorgvuldig af

Zorgvuldig wassen moet worden gevolgd door zorgvuldig drogen. Extra voorzichtig zijn met nat haar is een regel nummer één, dus je moet intensief wrijven en draaien vergeten. Wikkel je haar in plaats daarvan in een zachte katoenen handdoek – hierdoor wordt het overtollige water binnen een paar minuten snel opgenomen. Droog je haar zo vaak mogelijk op natuurlijke wijze en het resultaat zal snel zichtbaar zijn.

Hint 11: Behandel je haar en hoofdhuid met oliën

Olie is goed voor zowel je haar als je hoofdhuid. Breng licht verwarmde olie op je hoofd aan en bedek het met een douchemuts en een handdoek. Was het in ongeveer een half uur uit met een matige hoeveelheid zachte shampoo en vermijd krachtig wrijven.

Oliën werden eeuwenlang gebruikt voor haarbehandeling. De beste oliën die je haar enorm kunnen verbeteren, zijn amandel-, jojoba-, kokos- en olijfolie. Week je haar lichtjes, verwarm een ​​theelepel olie en masseer het in je wortels en hoofdhuid. Bedek je hoofd en vergeet het ongeveer 30 minuten, was dan het masker uit.

Hint 12: Gebruik geschikte haarmaskers

Haarmaskers zijn geweldig, maar bepaalde maskers moeten worden gebruikt voor bepaalde problemen (evenals haartypes). Zorg ervoor dat u altijd uitzoekt wat het beste werkt voor uw probleem en gebruik alleen het juiste masker – anders kunt u nog meer problemen veroorzaken dan voorheen.

Hint 13: Plaag nooit je haar

Plagen is een van de ergste haartechnieken die ooit zijn gemaakt. Vermijd plagen in elk geval, want het beschadigt de textuur van je haar: en als het dun is, wordt het zelfs dunner door plagen.

Hint 14: Gebruik geen heet water

Koel en lauw water is goed voor ons haar. Het betekent echter niet dat hoe kouder het is, hoe beter. Het gebruik van ijskoud water maakt je niet comfortabel, maar het water van kamertemperatuur is perfect voor jou en je haar. Te heet water daarentegen beschadigt het haar, dus onthoud dat elke keer dat je het wast.

Hint 15: Introduceer een zuiverende shampoo

Veel prachtige producten hebben sowieso de neiging zich op te bouwen. Het vermindert hun effectiviteit, maar dit kan worden verbeterd door het gebruik van een zuiverende shampoo, die helpt om van de problemen af ​​te komen en de nieuwe ondergrond voor andere wasbeurten voor te bereiden. Een keer per maand gebruiken is voldoende om het probleem op te lossen.

Hint 16: Poets matig

Dagelijks borstelen maakt het haar gezonder en glanzender. Borstelen helpt oliën en andere haaroplossingen over de haarlengte te verspreiden. Veelvuldig poetsen, vooral met plastic borstels, is echter niet aan te raden: ze veroorzaken alleen haarbeschadiging en moeten worden vervangen door kammen van hoge kwaliteit.

Hint 17: let op je dieet

Onze voeding heeft invloed op uw lichaam, gezicht en haar. Het eten van ongezond en bewerkt voedsel verergert je haar, dus probeer gezonde eetgewoonten te ontwikkelen. Er is een groot aantal eenvoudige natuurlijke voedingsmiddelen die waardevolle voedingsstoffen voor je haar kunnen leveren: bonen en spinazie zijn geweldige bronnen van ijzer, eieren zijn rijk aan luteïne en foliumzuur, oesters – zink, paddenstoelen en zalm – vitamine D.

Als het nog steeds niet genoeg is, of als u een allergie of andere redenen heeft om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, overweeg dan om voedingssupplementen te gebruiken, maar raadpleeg uw arts voor de zekerheid.

Hint 18: Beperk het aantal gekochte producten

Besteed meer aandacht aan natuurlijke remedies. U kunt waarschijnlijk niet om het gebruik van in de winkel gekochte shampoos en conditioners heen, maar probeer het gebruik van veel te veel flesjes haarverzorgingsoplossingen te beperken.

Hint 19: Introduceer zelfgemaakte oplossingen

Zelfs de beste “natuurlijk” gemaakte producten voor haar bevatten enkele conserveermiddelen. De waarheid is dat een echt natuurlijke oplossing niet langer dan een paar dagen kan leven zonder chemische conserveringsmiddelen. U zult het verschil voelen als u probeert uw eigen shampoo of conditioner te maken en te gebruiken met alleen natuurlijke ingrediënten (zie onderstaande recepten).

Hint 20: Borstels en kammen

Beheer uw haar alleen met borstels en kammen van topkwaliteit: ze zijn veel veiliger en kunnen uw haar en hoofdhuid stimuleren en ontspannen. Sommige haartypes hebben bepaalde hulpmiddelen nodig: een borstel met nylon haren is bijvoorbeeld een perfecte temmer voor golvend of krullend haar. Behandel uw haarborstel op dezelfde manier als u uw tandenborstel behandelt: het moet uw eigen schone hulpmiddel zijn dat nooit met andere familieleden wordt gedeeld (om overdracht van infectie of roos te voorkomen)